Ons Koor

Ons Koor

Het interkerkelijk Psalmzangkoor ‘Jong Crescendo’ is een jeugdkoor dat in 1994 is ontstaan vanuit het volwassen koor ‘Crescendo‘.

Gedurende al die jaren oefenen tussen de zestig en tachtig kinderen elke week opnieuw de psalmen alsook de Enige Gezangen naar de berijming van 1773 in een niet-ritmische zetting. Dat maakt het koor uniek en geliefd, want zo zingen slechts enkele kinderkoren in Nederland!

Het koor is verdeeld in twee partijen, een sopraan– en een altpartij. Meestal zingt de ene partij de zogenaamde kerkstem, terwijl de andere groep de tweede stem zingt. Het muzikale resultaat is een prachtige expressie van de rijke inhoud van de psalmen.
Bijzonder zijn de psalmen waarbij het koor de tegenstem laat horen, of waarvoor dirigent of organist een speciale compositie heeft samengesteld.

Het koor verzorgt regelmatig uitvoeringen en bijdragen aan avonden in verzorgingstehuizen.

Zingen bij Jong Crescendo; wat betekent dat?

De koorleden variëren in leeftijd van 7 tot 16 jaar, houden van psalmen (leren) zingen en willen dat ook graag laten horen op uitvoeringen. Voor deze uitvoeringen krijgen de jongens een strik en de meisjes een kunstbloem.
Van het koor zijn meerdere CD’s opgenomen.

Elke dinsdagavond wordt er van 18.45 tot 19.30 uur gerepeteerd in de Zuiderkerk, Zandlaan 16 in Ede. Kinderen die voor het eerst komen, worden getest of ze sopraan of alt zijn en krijgen vervolgens een plaats in het koor. Kom eens luisteren of meld je direct aan als lid!

Verenigingsactiviteiten

Vier keer per jaar verschijnt ‘t Zangnootje, het eigen verenigingsblad van Jong-Crescendo. Boordevol met informatie, maar ook met verhalen, puzzels, verslagen van uitvoeringen of andere kooractiviteiten.

Elk jaar wordt een Dagje uit georganiseerd. Met alle kinderen samen spelen en natuurlijk ook een hapje eten!